söndag 28 mars 2010

Slutbloggat

Det som för drygt ett år sedan verkade väldigt främmande och lite skrämmande - Jakarta - visade sig snabbare än vi anat bli vårt hem. Nu när vi kom tillbaka till det som varit bekant - Göteborg - upplevde vi det tvärtom som konstigt och obekant. Gatorna var öde, och på de gator där det fanns människor gick alla klädda i svart och grått. Jag förstod med ens hur den bekantas bekantas filippinska flickvän känt när hon kom till Sverige för första gången en januari och förvånat frågade: "Why are all the trees dead?" (flickvännen åkte för övrigt tillbaka till Filippinerna redan efter två veckor istället för planerade två månader).

Men andra dagen efter vår omtumlande ankomst åkte vi ut till stugan. Vi möttes av vit snö, i och för sig en krashad carport under den, kunde ta promenader i naturen och höra koltrasten in real life istället för som min ringsignal på mobilen. Vi åkte och fyllde de där matkassarna på Ica som jag och min Jakartavän Lisbeth fantiserat om, och det var lika fantastiskt som jag föreställt mig även om tre kassar tyvärr gick på 1200 spänn. Det började sakta men säkert kännas som hemma igen.

Detta 261:a inlägg blir det sista på vår Indonesienblogg. Det är sannolikt att bloggen återuppstår i framtiden om vi makan angin, smakar på vinden, igen någon annanstans på planeten. Människan är anpassningsbar och vi har insett att det spelar mindre roll var vi är, bara vi får uppleva det tillsammans.

Sampai jumpa/hasta la vista/näkemiin/再見...

4 kommentarer:

 1. Mormor och morfar jublar,
  äntligen har vi fått träffa
  Karl Einar och Svea igen!

  SvaraRadera
 2. Lite vemodigt att sista inlägget är skrivet. Det har varit fantastiskt att få följa er under året som gått med alla äventyr och upptäckter.

  Ser fram emot att få följa med på nya äventyr med familjen Sahlin.
  Hälsningar
  Maria Berg, f.d Hermansson

  SvaraRadera
 3. Annika Wendt29 mars 2010 09:58

  Det har varit väldigt kul att få läsa om era äventyr i Jakarta med omnejd! Ni har varit väldigt bra på att skriva roliga, levande beskrivningar av vad ni upplevt längs vägen! :o)

  Annika

  SvaraRadera
 4. En liten blogg om en ex-expats liv tillbaka till vardagen kan ju vara intressant. Kanske något att tänka på... ;)

  SvaraRadera