söndag 29 november 2009

Full rulle fram till jul

Sören har varit ute på en del jobbresor de senaste veckorna, Riau Island och Banka Belitung, och nästa vecka bär det av till Bangkok. Riau Island är en ö öster om Sumatra och 20 km söder om Singapore, som nyligen figurerade även i svenska medier genom färjeolyckan som inträffade en dag efter att Sören åkt med liknande färja. Annars var provinsen Riau i lokala medier härom dagen eftersom en by drabbats av upprepade elefanträder, dvs vilda elefanter som går bärsärkargång över en palmoljeplantage som spärrar deras naturliga vandringsstråk. Elefanterna är liksom Sumatras tigrar fridlysta och enda sättet att stoppa dem är enligt tidningen att fånga dem och sätta dem i träningsläger. (Typ amerikanskt bootcamp för att lära sig kanalisera sina aggressioner eller?) Träningsläger är dock dyrt och det troliga är att elefanterna går samma öde till mötes som de tigrar som gjort räder i byar - en lätt match för en tjuvskytt.

Banka Belitung är också en öprovins öster om Sumatra, men lite längre söderut. Trots att regnperioden nu börjat på allvar och regnet vräkte ner största delen av tiden går det inte att undgå att slås av paradisnaturen som ni ser på bilderna. Extra vackert blev det säkert också för att stränderna kantades av ljusa klipphällar som påminde om Bohuslän.

Till helgen åker hela familjen på den obligatoriska turen till Singapore för att förnya våra visa, varefter Sören fortsätter till Thailand en vecka. När han kommer tillbaka har han med sig efterlängtade besökare nummer två, Susanne, som efter två veckor direkt kommer att avlösas av lika efterlängtade besök nummer tre, kusinerna från Luleå. Vi ska se till att bunkra upp rejält med pepparkakor från IKEA Singapore.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar