onsdag 16 december 2009

Nya perspektiv

Exakt 10 månader och 220 inlägg efter vår ankomst till Jakarta kan man konstatera att det är Ethel som står för merparten av bloggens inlägg och därför övergår undertecknad nu till att skriva i jag-form de två återstående månaderna bloggen kommer att existera.

Rubriken syftar inte bara på berättarperspektivet, utan även på upplevelsen vi tog med en nyanländ Susanne på. Hon var tillräckligt mosigt jetleggad för att gå med på behandlingen hos Dr Fish, eller fish-spa som det också heter. Någon frågade skämtsamt om fish spa innebär spa för fiskar. Svaret blir: ja, förutsatt att de ökar sitt välmående av att suga i sig döda hudceller från mina fötter.

Det svåraste var inte tanken på fiskläppar mot min kropp utan att förtränga reflexen att skrikskratta eftersom fiskmunnarnas kittlande är snudd på outhärdligt innan kroppen vant sig. Vi befann ju oss trots allt på ett spa med dämpad belysning och meditativ musik där man inte kan bete sig hur som helst. Sören och Susanne fick inte riktigt till "boneless chicken"-posen man annars brukar anta på spa, se bild. Men efter 15 minuter var vi alla fem mjukare och nöjdare och bara 18 skr fattigare. Vad fiskarna lever av i sin naturliga miljö undvek vi dock att spekulera i.

Moster Eva, vi har bokat en sittning för dig för att råda bot på din spiggfobi när ni kommer. De kunde ordna spännband.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar