fredag 25 september 2009

Nya tider

En vecka efter Idul Fitri börjar folk återvända till Jakarta igen. I snitt brukar 150 000 människor följa med de återvändande karavanerna efter att ha hört de hemvändandes fantastiska berättelser från storstaden och i hopp om att hitta jobb.

Torrperioden börjar övergå i regnperiod igen, och åskoväder drar förbi så gott som varje kväll. Vi hade nästan glömt hur regnet brukar ösa ner och hur högt åskan dånar efter att ha sluppit det några månader, och Karl Einar bad sömnigt om hörselkåpor för att kunna somna igår kväll när det började blixtra och braka igång.

Nytillskottet i vår familj från och med nästa vecka är Yudhi. Efter att under drygt ett halvår ha försökt utföra alla vardagsärenden med hjälp av taxi, från att handla mat till att köra barnen till och från skolan, har vi nu insett att det är dags att skaffa bil och chaufför. Nu gör det inget att regnet börjar vräka ner och taxibolagets växel blockeras i exakt samma stund som barnen ska hämtas, för Yudhi kan förhoppningsvis plöja genom pölarna ändå. Men det bästa av allt är ändå att vi från och med nu kommer att kunna åka bil med säkerhetsbälte.

Till veckan börjar skolan igen för barnen efter Idul Fitri och Sören åker på jobbresa till Surabaya på östra Java.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar