fredag 11 september 2009

Svettigt 6-årskalas

Många arbetstimmar har lagts ner inför detta barnkalas. Som vi tidigare bloggat om är kalas en stor tillställning här. Hemma eller på lekland? Hyra badvakt och trollkarl? Catering med tre wokande kockar eller färdigt kalas-kit med Disneytema på lokal? Långt borta kändes tiden när vi kunde bjuda på hembakt tårta, varmkorv och fiskdamm med en klementin och sega råttor i godispåsen. För första gången slog tanken oss att s.k. eventkonsulter för barnkalas faktiskt är en oumbärlig grupp.

Vi kom till slut fram till att hyra in oss på en av utomhuslekplatserna med tillhörande mini-vattenpark, beställa hämtpizza och en tårta i 350- snarare än 1300-kronorsklassen. Karl Einar ville ha fisken Nemo på tårtan och vi riskerade i denna prisklass att få en darrigt utspritsad fisk istället för de proffsiga glasyrtäckta flervåningstårtor med tillhörande byggnadsställning med hela korallrevet i plast ovanpå (men tårtan visade sig vara helt ok, fast Nemo var rosa istället för orange och alla barn blev knallblåa i munnen av tillsatser av typ E110-E217).

När vi skulle ge oss iväg för att förbereda kalaset var alla Jakartas taxin fullbokade, kanske för att det var fredagsbön, och när vi väl fick en taxi körde vi fel, så det var två svettiga och stressade föräldrar som satte igång att blåsa ballonger som bara sprack och duka papptallrikar som bara blåste iväg. Nu visade det sig att alla gäster också var fast i trafiken, så vi satt ensamma med åtta kartonger pizza och en stor tårta i +33 graders värme i uppåt en timme. Efter att gästerna till slut anlänt satt vi lika ensamma vid bordet eftersom 6-åringar hellre röjer runt i vattenland än äter pizza och tårta.

Alla var i slutändan nöjda, faktiskt även Svea som ramlade i vattenrutschkanan och slog upp läppen, kräktes tre gånger varav en gång ner i en fin dams väska som stod under bänken, fick plötslig feber och fick därför göra ett besök på akuten (där hon hastigt tillfrisknade och doktorn undrade vad vi gjorde där). Ungefär i samma veva föll mörkret. Kalaset led mot sitt slut, och de optiska mönstren från laser-snurrorna i godispåsarna, spelandes Crazy Frog ikapp med minareternas böneutrop gjorde succé i den tropiska natten.

Vi återvände hem med sex av åtta pizzakartonger, två kilo tårta, två urlakade föräldrar och två vrålpigga barn. Pizzorna fann sin plats i form av allmosor och blev en variant på att bryta fastan med de traditionella dadlarna på ett av Indonesiens många middagsbord.

Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Det kalaset glöms nog inte i första taget!
    Tur i alla fall att Svea piggnade till!
    Kramar från mormor o morfar!

    SvaraRadera