tisdag 14 april 2009

Bali: fullmåne

Första dagen på stranden fick vi se en vacker hinduistisk ceremoni av en grupp vit- och guldklädda balineser. Eftersom Bali till skillnad från muslimska Java är en hinduistisk ö och dessutom turistparadis tänkte Ethel att nästa dag samma tid ska jag med kameran för att fota detta. Vad hon inte visste men nu vet var att hon lär få vänta tio år i så fall eftersom ceremonin var en del av firandet av fullmånen, en speciell fullmåne denna gång enligt den balinesiska kalendern, och som bara inträffar vart tionde år.

Att det var denna speciella "tionde fullmånen" som den kallas märktes även på andra sätt, dels för att alla pratade om den och dels för att för oss underliga figurer dök upp, som en Sai Baba-liknande man och hans helt vitklädda långa följe som kom vandrande i tystnad längs stranden och var borta lika snabbt som de dök upp.

Vad ovan nämnda följe tyckte om den ännu underligare figuren i månljuset (bild tre) kan man bara ana sig till. Ska plugga in reglagen för blixten bättre till nästa nattfotografering...
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar