söndag 5 april 2009

Banjir & macet



Banjir och macet. Två viktiga glosor. Översvämning och trafikstockning. Igår var det båda och vår stadsdel Kemang blev en isolerad ö. Det började åska redan före lunch och när barnen skulle hämtas klockan 13 hade bäcken bredvid skolan stigit med 1,5 m och förvandlat allt till en stor sjö. Taxichauffören vågade först inte köra, men sedan tryckte han gasen i botten och Toyotan plöjde likt en racerbåt genom vattnet. Nu förstår vi varför så många männiksor här envisas med att köpa stora höga stadsjeepar.

När vi kom hem var Mami stressade för hennes hus hade blivit totalt översvämmat och hon berättade att sovmadrasserna låg och flöt i midjehöjd.

För Sören brukar det ta 15 min att ta sig hem från jobbet men denna gång tog det drygt två timmar. Taxin provade tre olika avfarter till Kemang men alla var avspärrade pga översvämningar så till slut hoppade han ur taxin och gick. Nu förstår vi också varför alla har capribyxor och gummisandaler.

Helgens trip till blomstermarknaden får nog göras om snart för efter gårdagens regn är det tyvärr inte många blommor kvar på Afrikas blåa lilja som Svea luktar på på bilden. 


Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar