torsdag 3 september 2009

Bra och dåliga siffror


Alla har inte sådan tur som vår lilla vän Evelyn i Sverige som föddes på turdatumet 08-08-08. I Asien är 9 ett ännu större turnummer än 8. Ett kändispar gick nyligen ut i tidningen och sa att de skulle föda sitt barn den 09-09-09 för att få en riktigt turspäckad baby. Lycka till, hur ni nu hade tänkt att det skulle gå till, undrar man. Men jodå, här går det visst. De åker helt enkelt in till sjukhuset och sätter igång förlossningen på önskat datum.

Oturstal här är inte 13, utan 4. På nybyggnationer kan man oftast se våningarna utmärkta redan på betongpelarna och våning 4 saknas alltid. I shoppingmallen kan man istället se våning 1, 2, 3, 3A, följt av 5. Fast vilken våning som egentligen är den fjärde ovan jord kan vara knepigt att avgöra. Våningarna i ett shoppingmall kan vara en djungel. På grund av att få kunder har lust att ta sig ända upp till våning 10 för att besöka en butik så placerar man helt enkelt sällan butiker högre upp än på våning 5. Man petar istället in några extranivåer för att allt ska få plats. G, dvs Ground Floor, bottenvåningen har vi ju i Sverige också. Men G har också undergrupperna LG = Lower Ground Floor, MG = Mezzanine (=mellanvåning) Ground Floor, och UG= Upper Ground Floor. Slutligen finns också B1 och B2 (inte bananerna i Bananer i Pyjamas som alla småbarnsföräldrar tror), utan Basement 1 och Basement 2. Vips ligger butiken på våning 5 även om kunden får åka hiss elva våningar.

Vill man dessutom vara helt säker på att maximera lyckan bör man se till att byggnaden är kantig och har många vinklar, för då har olyckan svårt att ta sig in och studsar istället iväg till någon annan, kanske någon som råkar vara född 04-04-04 och bor i en hydda utan burspråk? I huset på bilden bor garanterat bara lyckliga människor. (Vem skulle inte vara det om man fick ha en egen palmplantage på balkongen?)
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Hej !!
    Fy va läskigt det v ar att läsa om jordbävningen!!
    så tacksam man blir när man höra att det gick bra för er..

    Fy för jordbävning..Så utsatt människan är!!Förstår att det är et stort hjälparbete efter en sån här sak..

    Har läst i kapp mig lite på blogen..
    Så roligt att få höra hur mina små kusiner har det..Läste om Svea som bjöd in sina vänner ,grannflickorna och visade Sörens kalsonger..Hi hi..Tja..vilka ungar..Barn kan verkligen sätta en i rätt så pinsamma situationer..
    Kom ihåg när Michael och Jonatan var på Lidl och handlade förett par år sen..

    Jonatan tittade på kassörskan- Har du nån make? Hon bara va så du..Jonatan upprepade sin fråga..paus..Nä, sa hon..Jonatan svarade..Va bra för då kan vi gifta oss..Michel andades ut..Han trodde att Jonatan skulle gifta bort honom!!Dessa ungar..
    Sen läste jag om Larv historian Ethel..Hua hua hua..Fy alltså det måste vart fruktansvärt.Du är ok nu eller..`???

    Jag kunde kanppt släppa inmin katt när jag visste att han hade en kopparorm i magen..vetskapen om att man själv skule ha larver i magen måste vart traumatisk!!
    Jag komhem sent i går kväll.Har vart hos en vän i Trollhättan tänkte på er när jag körde i de trakterna..Ljungkie..det är en mysig plats..

    Jag har börjat frilandsa som inredningsstylist..Har gjort mitt första jobb och fått sålt det..Det känns så fantastiskt..

    Kommer jobba med 3 olika fotografer, så det känns väldigt bra och spännande..Jag komer att behålla mitt gamla jobb..så det blir väl typ heltidsjobb det här..

    DEt känns iallafall fantastiskt roligt!!
    Ha det så bra och såskönt som sagt va att ni alla har klarat er helskinnande från Jorbävningen!!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Ursäkta min usla stavning..
    har ett värdlöst tagentbord på min lapptopp..dessutom är inte å, ä ö utmärkt och då blir det lite fel ibland..
    Kram Anna

    SvaraRadera