torsdag 19 februari 2009

Vårt hus

Hur bor ni, undrar många. Vi bor stort. Allt är stort här. Det första vi fick göra var att skaffa pallar till barnen om de överhuvudtaget ska ha en chans att nå upp till lyseknappar och kranar vid handfat. Kylskåpet är en koloss modell mindre släpvagn. Hur hemhjälpen Mami överhuvudtaget når upp till hyllorna ovanför arbetsbänken är ett mysterium, men en dag var alla husgeråd flyttade till de undre skåpen, vilket vi alla uppskattar. 

Huset är ett rosa tvåvåningshus, ca 200 kvm, 6 rum och kök exklusive Mamis krypin i tvättstugan, tre badrum exklusive Mamis ståtoalett, liten trädgård och utanför trädgården en stor gemensam pool och gym. Allt är inhängnat och vaktas av vakter (eller snarare två gubbar som sitter i sin kur och ser såpoperor när de inte reser sig upp för att öppna grinden för en taxi). 

Ett av rummen har vi bara stängt igen eftersom vi inte har någon användning för det. Sören hade lovat barnen innan vi kom hit att de skulle få ett helt rum att bara köra radiostyrda bilar i. De har nu börjat undra var de utlovade bilarna är och lovat att ha säkerhetsbälte och bara krocka försiktigt. Att barnen inte visste skillnaden på radiostyrda bilar och radiobilar à la Liseberg tänkte inte Sören på och det ska nu bli intressant hur han löser detta... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar