måndag 10 augusti 2009

Åter till vardag

Det märks att semestern är slut och att alla expats börjar återvända till Jakarta, dels för att vårt bostads-compound inte är öde längre och dels för att vi stött på flera bekanta ute på stan. Senaste tillskottet i compoundet är en taxvalp som ena sekunden jagas av våra barn och nästa sekund kommer barnen skrikande med taxen efter sig. Exakt när maktförhållandet i jakten vänds har vi inte lyckats luska ut, men tillskottet är hur som helst positivt för nu kanske Mami får tillåtelse att städa undan barnens myrterrarier i gamla vattenflaskor som täcker entrén.

Nästa vecka börjar skolan. Båda barnen blir uppflyttade och Svea börjar i motsvarande förskoleklass och Karl Einar i riktiga skolan. Eftersom de var helt gröna inför riktigt skolarbete förra terminen bad fröknarna att vi skulle träna både matte, läsa och skriva hemma under sommaren. Igår kom vi på Karl Einar med att kika i facit i räkneboken. Vi trodde inte han förstod hur man läste facit och blev snopna, men blev ännu mer snopna när vi hörde hans motivering till att kolla i facit: Häxan Surtants mamma har faktiskt sagt att om man inte kan något ska man fuska!

Denna termin kommer barnen att börja i svenska skolan en timme i veckan för att träna att läsa och skriva med å, ä och ö också.

Igår var vi på barnens favorilekland Lollipop med en av Sveas klasskompisar. Denna gång vågade Svea också hoppa i trampolinen och efteråt frågade hon viskande om det syntes att håret stod rakt upp av vinddraget (fast frågan är om det inte var av fasa). Skruva ner volymen innan ni klickar på filmen för ljudet på lekland är tyvärr i samma nivå som trafikfilmen i tidigare inlägg.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar