söndag 2 augusti 2009

En dag i Singapore

Vi förvånades över att Singapore är litet. Shoppingcentren är små, kvarteren är små och avstånden är små. Allt ligger dessutom där det står att det ska på kartan och fungerar som det står att det ska göra. Men med 4 miljoner invånare i en välorganiserad stad mot 14 miljoner i en oorganiserad stad vore det väl i och för sig konstigt om det inte var skillnad.

Vi promenerade kvarter efter kvarter utan att ramla ner i kloaken eller halka i cementpölar (Karl Einar råkade ju halka i en färsk cementpöl som vällde fram under ett plank ut på trottoaren för några veckor sedan men vi kunde bryta fram honom efter att han torkat). Vi åkte skytrainet till stadsdelen Little India. Tåget kom exakt när det skulle till den högteknologiska perrongen och förde oss precis dit vi skulle. Vi stod lite handfallna utanför stationen för helt plötsligt hade vi en massa tid över eftersom allt gått på de utlovade 2 min medan vi räknat med uppåt en timmes meck, men sedan såg vi skylten "No Loitering" (=inget hängande, typ) så vi begav oss raskt vidare och tog varsin mango-lassi och kollade på tempel.

Barnen var bokstavligen skiträdda över att man i Singapore kan få böter om man inte spolar efter sig på offentliga toaletter (så till den grad att ett av barnen t o m blev förstoppat), så vi var alla glada när vi nästa morgon klev ombord på flyget som skulle ta oss till Nya Zeeland.

Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar