tisdag 4 augusti 2009

Bali - kremering

28 juli var tydligen ett bra datum för kremering. Rökpelarna stod höga längs stranden. Vår balinesiska vän Made berättade att hon skulle låta kremera sin farfar nästa år. Vi stelnade till i rädsla över att vi råkat få reda på för mycket och nu måste ingå i mordkomplotten tills hon förklarade att på Bali begraver man först den avlidne, dels i väntan på ett gynnsamt datum för kremering (siffersymboliken är ju mäktig i hela Asien), och dels för att hinna samla ihop tillräckligt med pengar. En standard masskremering kan kosta bortåt 15 000 skr.

Kremeringar visade sig vara en glad högtid eftersom sorgearbetet redan var avklarat och själva kremeringen möjliggör för den avlidne att komma vidare till nästa liv och i och med det samtidigt ge tur (läs pengar) till de som är med och offrar på kremeringen. Notera det passande motivet på hårdrocks-T-shirten på sista bilden.

Karl Einar var dock lite besviken över att han inte fick se skelettet. Vad som rör sig i hans huvud vill vi nog inte riktigt veta, men på natten väckte han sina föräldrar genom att sätta sig upp i sängen och vråla: TÄND ELDEN!!!
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar