söndag 7 juni 2009

Kidzania

Idag fick barnen sina första bankomatkort. Båda har också tagit körkort och fått lön från sina arbeten. Vi har upptäckt Kidzania, i shoppingcentret Pacific Place, en värld uppbyggd för barn där barnen kan göra allt som vuxna kan. Landet har sin egen valuta, Kidzos, och barnen måste arbeta för att tjäna pengar som de kan använda. Allt är helt realistiskt uppbyggt fast i miniatyr, och barnen visste nog inte till en början om det var på riktigt eller låtsas.

Båda ville ta körkort när de såg de små elbilarna som körde runt, och för att tjäna in pengar till läkarundersökningen som behövdes till körkortet, själva körkortet och en fulltankad bil började de sina karriärer som fönsterputsare och målare. Sedan upptäckte de att olika yrken gav olika mycket i lön, så de avancerade till konditor, brandman och Karl Einar provade även på racerförare. Det fanns ett 50-tal yrken barnen kunde prova och olika tjänster att köpa, men eftersom de tyckte att allt var roligt blev gränsen mellan vad man fick betalt för och vad man skulle betala för något suddig, och Svea blev sur efter att ha tagit en guidad busstur och guiden inte gav henne pengar för hennes eminenta närvaro på bussen. Sedan brände hon upp resten av sina Kidzos på att åka taxi.

Allt var mycket lärorikt och många av arbetena byggde på samarbete, t ex kassabiträde respektive kunder i supermarketen eller nyhetsuppläsare respektive filmare på TV-stationen. Vi vuxna var nästan lika i gasen som barnen (och det var nog därför vuxna fick betala böter om de köade med eller assisterade barnen). Hit kommer vi tillbaka!
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar