söndag 7 juni 2009

Öroninflammation nr 2

Första sommarlovsdagen startade vi med att åka till sjukhuset. Igen. Nu hade Karl Einar fått öroninflammation. Som tur var fick vi trevlige pak Supayas (som kuriosa kan nämnas att javaneser, som herr Supaya, bara har ett förnamn och inget efternamn!) taxi, som vi åkt med förut och därför direkt hittar både till skolan, Sörens jobb och nu också tog oss till sjukhuset utan omvägar. I vissa stunder känns det oerhört skönt att slippa dirigera taxin eller hålla koll på att de inte tar en extrasväng. Taxin hem från sjukhuset körde i och för sig också raka vägen, men det kan ha berott på att Karl Einar hostade så att han kräktes i taxin...

Förutom pak Supaya är vi också fan av Googles språkverktyg. Instruktionen på medicinen var till största delen på indonesiska, och det kan vara bra att dubbelkolla den muntliga informationen på engelska vi fick. Googles översättning bekräftade att vi gjort rätt: lägg till 9 ml vatten att laga mat på flaska. skaka tills långt. Fullt begripligt även det ibland blir lite roligt. 

Googles språkverktyg har varit till mycket nytta, speciellt när man handlar mat. I kyldisken i mataffären bredvid konstiga fiskinläggningar hittade Ethel en påse fylld med vita fiskögon med svart pupill ungefär i akvariefiskstorlek. För att få reda på vad man använde denna hemska ingrediens till kollade hon på google, och fick svaret att det var frö i socker och basilikavatten och i och med det en påminnelse om att inte ha förutfattade meningar. Tyckte väl det var bisarrt många fiskar som fått sätta livet till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar