fredag 19 juni 2009

Midsommarmiddag

Middagen åt vi på Kemang Food Fest, en samling matstånd där man kan beställa från ett tjugotal olika ställen med gemensam bordsavdelning utomhus. Utmärkt för oss med tanke på att Karl Einar vägrar äta nudlar, Svea vill ha pasta och inte pizza som Karl Einar, Ethel var leds på alla pizzaluncher med barnen och ville prova kinesiska dim sum och Sören var sugen på indonesiskt. Alla blev nöjda med maten, ingen behövde oroa sig för vädret eftersom det alltid är varmt och i princip aldrig regn kvällstid så det var en lugn skön midsommarmiddag för oss alla i italiensk-asiatisk anda.

Kemang Food Fest har alltid varit stängt dagtid när vi försökt gå dit, och precis som vi anat var vår stadsdel Kemang ett helt annat ställe kvällstid än de tider vi är vakna och ute. Efter drygt fyra månader här är det här faktiskt första gången som vi är ute och flanerar under vad som räknas som normal middagstid i alla länder utom Sverige. Efter mörkrets inbrott var Kemang fantastiskt! Vi hittade massor av affärer vi inte ens visste existerade eftersom det är sällan man ser utifrån att det är en affär, även om det låter konstigt. Alla har inte skyltfönster, har de skyltfönster kan de vara igenbommade, en del ligger på baksidan av huset ut mot gatan utan att ha en reklamskylt och gud vet hur deras verksamhet går runt om man inte ens kan hitta butiken. Vi har tidigare av en slump hittat hela shoppingarkader när man bara skulle kolla om det fanns något ställe att köpa vatten på i något oansenligt litet stånd. På bilden ser ni ett ställe som trots allt marknadsför sig, eller åtminstone varnar potentiella kunder för sig.
Posted by Picasa

Kvällen avslutades sedan inte som man skulle kunna tro ute i vår trädgård med att titta på stjärnorna på den tropiska natthimlen, och tänka på hur alla har det under den ljusa midsommarnatten hemma i Sverige. Nej, Sören slog bryskt av Evert Taubeskivan och ersatte den med det nya boxningsspelet på Wii vi hittat i en av de nyupptäckta film/spel/dataaffärerna och körde en blodig fight resten av kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar