torsdag 25 juni 2009

Seriösa valkampanjer

Valkampanjerna fortsätter i Indonesien. Första etappen avklardes i april men nästa delval sker i juli så kampanjerna tilltar. I dagens tidning stod en kvartssideartikel om nuvarande presidentens mörka sidor. Nej, inte korruption. Utan det handlar om att han är född 9:e september 1949 - ett ytterst olycksbringande datum. En framstående shaman hänvisar till den urgamla javanesiska kalendern och även till vad som benämns som "mystiska heliga profetior" att bara kaos följa en man född på ett sådant datum. Detta har förstås hans motsåndare snappat upp och använder i sin kampanj mot presidenten. För att göra saken ännu värre valde sittande president i förra valomgången till sin vice-president en man vid namn Jusuf Kalla, vars namn delvis sammanfaller med Guden av Kaos - Batara Kalla, hävdar motståndarna. Denna kaosalstrande duo anklagas nu för att indirekt ha orsakat alla katastrofer sedan de tillträdde 2004, från tsunamin i Aceh till senaste månadernas flertalet militärflygplans- eller helikopterolyckor.

En snabb googling på efternamnet Kalla i Kiruna ger 38 hushåll. Ethel funderar på att ringa NSD och tipsa om den sanna anledningen till att hela staden hotar att rasa ner i gruvans inre.

Kanske kan vi också hålla presidenten ansvarig för att ännu en råtta hittat in och i skrivande stund lever om i avloppet i köket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar