tisdag 23 juni 2009

Råttan - upplösningen, andra och sista delen

Råttan i röret till diskhon har gnagt flera kvällar i rad. Det är ett enerverande ljud. I Bamse och lejonet sitter Husmusen och gnager på en torr ostkant i en tunna och Lilleskutt tror att det är det förrymda lejonets vrål. Ungefär så låter det. Och man vet att förr eller senare kommer den ut.

Ethel har haft en kastrull med kokande vatten på spisen för att skålla den i röret, men råttan verkar vara bekant med uttrycket "skållad råtta" och drar alltid precis innan vattnet hunnit koka upp. En del läsare har reagerat mot det inhumana behandlingen (japp, en råtta är ju inte människa och därför får den inte heller en human, utan en "animalisk" behandling). Andra har tipsat om att hälla i kaustiksoda eftersom det "rensar skit ur slasken".

Hur som helst, precis som Ethel förutspådde, imorse, precis lagom till att Sören åkt till Borneo, satt 8 cm gråsvart råtta i diskstället och hälsade god morgon. Den hade bajsat ner hela köket. Ethel skar av alla tillflyktsvägar som man har sett att man bör göra i actionfilmer, djupandades, fokuserade på målet och hämtade sitt hemliga vapen: vakten. Denne slog ihjäl den med hemhjälpens toffel och därmed hoppas vi att följetongen Råttan är slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar