torsdag 4 juni 2009

Sista skoldagen

Förra gången Sören var på jobbresa var det dags för sjukhusbesök, och så även denna gång. Sören var på Lombok och vi som var kvar i Jakarta gjorde ett kombinerat ögoninfektions- och öroninflammationsbesök på sjukhuset. Som tur är flyter allt smidigt och det är sällan några speciellt långa väntetider, så Svea fick ögondroppar snabbt och smidigt leverarade av receptarie Friska (passande namn på ett sjukhus, till skillnad från syster Aja som barnen fick sina 15 vaccinationssprutor av i Göteborg)(men Aja var jätteduktig). Nästa vecka återvänder vi för övrigt till sjukhuset för den allra sista av vaccinationsdoserna.

Tyvärr missade Svea därför sista skoldagen. Sommarlovsstarten firar vi samtidigt som Sveriges nationaldag imorgon. Barnen har beställt ännu ett besök på lekland och de har önskat sig var sin dagbok med lås som examenspresent (även examen från Prep-1 respektive Pre-School är viktiga!).

Helst hade nog barnen fortsatt några veckor till i skolan för klasskamraternas och sysselsättningens skull, och med tanke på att språket börjar lossna nu håller föräldrarna med om att det hade varit bra. Båda barnen förstår ganska mycket engelska men Svea är den som är mest villig att prata. Detta har Svea förstått att utnyttja så hon babblar på på engelska åt Karl Einar som blir jättefrustrerad och i sin tur hotar med att trycka upp en T-shirt med en bild på Svea med ett kryss över, och då börjar Svea grina. De är nog inte så stora ändå... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar