torsdag 19 mars 2009

Dagens lunch


Man hade alldeles glömt bort hur gott det är! Det kan tyckas lite fånigt att gå på Thairestaurang när man bor i Indonesien, men efter att ha ätit Nasi Goreng varje dag längtar man efter något annat. Nasi Gorengen är väldigt god i sig, stekt ris är vad det är, precis som namnet betyder, som serveras med stekt ägg och i bästa fall spår av morötter, vitkål, böngroddar och ibland ligger det två vårlökssträngar i kors ovanpå som dekoration. Allt serveras med chili. Mycket chili för att ta kål på eventuella bakterier. Vi har faktiskt klarat oss från magsjuka än så länge och nu är vi inne på femte veckan och då har barnen t o m drukit lite poolvatten har de erkänt.

Trots att det borde gå att odla hur mycket grönsaker som helst här är grönsaksutbudet i det traditionella köket magert. Detta är kycklingens och fisk- och skaldjurens rike. Men nu blev suget för stort så dagens lunch blev en läcker thaicurry i kokosmjölk serverad i en inte lika läcker kokosnöt. Men innehållet var underbart; tofu, blomkål, röd paprika, ärtor, små gröna thaiauberginer, svamp, krispiga gröna bönor och lövtunna morotsslantar skurna till små små blommor eller små flikiga blad. De obligatoriska räkchipsen till höger i bild ingår både i thailändska och indonesiska köket.

Vitamintabletter ut - grönsaker in!
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar