måndag 16 mars 2009

Edens lustgård

Vi har fått rapporter om att någon av er nu sått sina tomatfrön och att Göteborg redan bjudit på vårkänslor. Här har Ethel äntligen hittat rätt såjord till fröna vi hade med oss från Sverige. Den första jorden vi fick tag på såg ut som en mörkbrun myrstack förpackad i påse. Andra försöket var en svart barkliknande bit som inte gick att lösa upp i vatten trots att den låg i över natten. Fick slänga den eftersom man inte kan ha stillastående vatten för länge eftersom det förvandlas till en myggodling. Men nu blev det rätt!

Tomater och annat ätligt kan man ju glömma att odla eftersom trädgården med jämna mellanrum besprutas, och tomaterna i affärerna är dessutom helt fantastiska, stora, smakrika, söta och kostar ca 7,50 skr per kilo. Och är säkert lika besprutade i och för sig. Att odla blommor känns också överflödigt eftersom vi redan bor i ett blomsterparadis, men det är ju liksom en sport att få upp något från frön själv, och dessutom måste ju Ethel också ha en sysselsättning annat än träna, läsa tidningen, simma, dricka te, kolla Facebook/hotmail/GP på nätet, titta på när hemhjälpen jobbar, lyssna på fåglar/böneutropare, dricka mer te, titta på fjärilar, ibland shoppa och sedan hämta barnen.

Några blommor vi är omgivna av ser ni på bild ovan. Den första heter hummerklo på svenska och är en palm av bananpalmsläktet, orkidéer finns ju i alla dess former, i mitten en spindellilja, och de två sista är plumeria (Ethels absoluta favoritblomma med ljuv doft varma kvällar, finns för övrigt i Impectakatalogen för Irene eller andra intresserade, Ethel fick upp en i somras men den avled tyvärr efter en längre tids sjukdom orsakad av försumlighet).

Det finns även gott om enorma röda hibiskusblommor. Ethel hade valt ut ett vackert exemplar att fota längs vägen till barnens skola, men strax bredvid stötte hon imorse på en 15 cm (exkl svans) lång död tikus (=råtta) och efter det kunde hon inte kunde stå stilla med fötterna och titta i kameradisplayen för man får ju fantomkrypningar av sådant där. Så det blev inget kort.

För er som tror att det bara är här det finns råttor kan vi berätta att Sörens företrädare, Lena, som nu är tillbaka i Sverige precis haft besök av en råtta via toalettstolen i sin lägenhet i Malmö. Hon sover nu med en hink vatten på toalocket.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar