söndag 8 mars 2009

Heldag på Seaworld

Denna vecka är det långhelg. Eftersom det finns fem tillåtna religioner i landet är alla religionernas helgdagar även officiella helgdagar :). På måndag är det profeten Muhammeds födelsedag och Sören och barnen är alltså lediga.

Vi bestämde oss för att utforska de norra delarna av Jakarta och åkte upp mot marinan där nöjesparken Seaworld ligger. Seaworld är precis som det låter ett stort område med akvarier, havsdjursshower och de har även kombinerat det med ett nöjesfält i miniatyr samt en 4D-biograf inhyst i - märkligt nog - en enorm mayapyramid.

Det första vi fick göra var att lämna in våra handeldvapen, se bild.

Akvariedelen var det som vi vuxna uppskattade bäst. Det fanns både söt- och saltvattensakvarier och vi såg bl a hajar, sköldpaddor, krokodiler, rockor, 3000 pirajor i samma akvarium (inklusive matning - "det gick som hejsan" som farmor brukar säga), den lilla vackra men dödligt giftiga box jellyfish (lådmanet), läskigt stora fiskar som lever i Amazonas (se bild till vänster) och som vi har förträngt namnet på och det underliga sjökoliknande djuret dugong, se länk nedan.
http://www.leisurevest.com/DUGONG.jpg


Mest imponerande var ändå den glastunnel som ledde in under ett stort akvarium, likadant som Universeum i Göteborg, men denna tunnel var tio gånger så lång och hade ett rullband som man bekvämt stod på medan man gled under stora stingrockor och andra tropiska fiskar i stora stim. Det enda störande var jingeln "Seeeeeaworld, la la la laaaaaaa" som dånade ur högtalarna överallt istället för ett mer återhållsamt och kanske suggestivt musikval.

Forts. följer



Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar