söndag 22 mars 2009

Ragunan Zoo

Idag har vi varit på djurparken i Jakarta, Ragunan Zoo . Besöket var en överraskning på många sätt. Djurparken ligger nära där vi bor. Det tog oss bara en kvart att åka dit. Ragunan Zoo är verkligen en stor park - kanske den enda i Jakarta? Ett stort grönområde att ströva omkring i med olika djur utspridda här och var. Det som verkligen imponerade på oss var "ap-området" som i och för sig kostade en extra slant att gå in på. Där fanns det gorillor - som vi aldrig såg, gibbon, vrålapor och förstås orangutanger samt en massa andra apor. Precis som övriga parken var apområdet stort och grönt (därför såg vi aldrig gorillorna) . Det kändes som att gå omkring i en djungel och periodvis fick man gå i ett konstruerat grottsystem med utkiksgluggar här och var som gjorde det möjligt att spionera på orangutangerna i deras göromål. Det fanns också ett system med hängbroar och trädkojor som man kunde klättra upp i. Fast idag var de delvis avstängda - och kanske var det lika bra det för det såg rätt högt ut där uppe i trädtopparna och när Sören granskade lite närmre såg han några lösa räcken som hängde och dinglade.

Vi passade även på att kolla in Komodovaraner. Sören har redan varit på Komodo vid ett tidigare besök i Indonesien och Ethel skulle aldrig sätta sin fot på en ö full med drakar. Ethel blev väldigt förvånad över att det inte var elstängsel runt groparna där varanerna höll till. Ethel trodde att varanerna skulle stå och vänta på att få slita första bästa människa i stycken och glupskt svälja kroppsdelarna. I stället låg de stora reptilerna och kikade slött mot publiken och med jämna mellanrum åkte tungorna ut för att lukta. Fast magarna såg stora och runda ut - och vi vet inte vad som fanns inuti dem. Bisarrt nog hängde det en barnsandal i ett träd ovanför en av reptilbunkrarna...

Innan vi åkte hem gick vi in på barnens zoo som visade sig mest bestå av en lekplats med trasiga leksaker och några burfåglar och hästar. Till vår stora förvåning fick Svea då plötsligt för sig att hon ville rida. Något som hon aldrig tidigare har gjort. Rida fick hon göra och sedan åkte familjen hem trötta efter en skön dag. Och till djurparken lär vi återvända flera gånger - om inte annat bara för att få vara i ett grönområde och strosa omkring utan bilar och motorcyklar.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar