torsdag 5 mars 2009

Lite trafikkaos

Igår regnade det hela eftermiddagen och det var nog anledningen till att det inte gick att få en taxi i tid imorse. Vi fick promenera en bit istället tills vi hittade en bajaj. Det var många kostymklädda människor ute så vi var inte de enda som hade svårt att få tag på taxi.

Efter att Ethel hade lämnat barnen vid skolan tänkte hon försöka sig på att promenera en annan väg hem eftersom det var lite svalare ute och inte alls speciellt blött. Vid en korsning gick hon över gatan mellan två motorcyklar samtidigt som en tredje motorcykel från andra hållet genade i korsningen. Alla motorcyklar väjde givetvis för utlänningen i gatan med följden att två av dem krockade. Efter att ha kollat så att ingen skadades gick Ethel rask vidare, ja faktum är att ingen har väl någonsin gått så fort i Jakarta, och alla som har sett Mr Bean skulle kunna dra klara paralleller mellan kroppsspråken. När hon svängt in på en sidogata kunde hon slappna av men då halkade hon i en lerpöl med vita linnebyxor.

Vi har alltid vetat att trafiken här är kaotisk och tyckt att det är konstigt att vi inte sett någon trafikolycka, men att det skulle krävas att vi skulle orsaka den hade vi inte räknat med.

Nedan ett klipp på riktiga översvämningar från vår stadsdel Kemang i februari 2007.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar