fredag 20 mars 2009

Spring Break!

Barnens skolutflykt till Bogor blev lyckad. De fick inte bara göra en leksak utan flera på leksaksfabriken. Karl Einar var förberedd och accepterade att leksakerna var könskvoterade och han fick måla tre småbilar och ett flygplan medan Svea fick måla tulpaner och en tusenfoting. Både barnen och föräldrarna i familjen Sahlin har fått vänja sig vid at det inte finns några könsneutrala barnkläder, och ytterst få könsneutrala leksaker. Ethel köpte tidigare en doktorsväska till barnen och fick frågan om den var till en flicka eller pojke. "Yes" hade hon lust att svara, men de hade bara flickdoktorsväskor kvar, och i den var alla instrument rosa. Största behållningen av skolutflykten var hur som helst för Svea att de fick se en film om orangutangungar och för Karl Einar att bussen körde förbi en vulkan.

Idag var sista skoldagen före vårlovet som sträcker sig hela nästa vecka. Båda barnen fick beröm av fröknarna för sitt skolarbete och föräldrarna höll på at spricka av stolthet. Sören sprang iväg och köpte varsitt set med barnorigami som belöning och med tanke på att de klarade även det är han nog beredd att anmäla dem till Mensa.

Under lovet hade vi planerat att åka till Bali, men eftersom det balinesiska nyåret, hinduiska nyepi, infaller under veckan och allt, t o m flygplatsen, är stängd fick vi tänka om. Firandet börjar med att alla onda andar skräms från ön med smällare och en parad av ogoh-ogoh-monster, http://ubudtebahouse.files.wordpress.com/2008/02/ogoh-ogoh_15.gif . Dagen därpå är det själva nyepi - tystnad - för att lura andarna att ön är övergiven. Tystnad innebär att man inte får gå ut, tända ljus eller ens prata högljutt. Svårt med Sveas mundiarré, så istället går resan till Thousand Islands, som egentligen bara är 105 paradisöar strax norr om Jakarta. Det ska bli skönt att efter fem veckors asfaltsdjungel få andas frisk luft. När vi för två veckor sedan åkte till Seaworld i marinan fick Sören något vått i ögonen av att mellan två byggnader kunna få se en glimt av havshorisonten.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar