måndag 30 mars 2009

Pramuka Island - Snorkling

Pramuka Islands största turistattraktion är förtstås havet. Vi har snorklat, badat, snorklat och badat. Reven erbjöd den bästa snorklingen vi gjort, inte bara för att vi denna gång gled fram över korallerna med en 5- respektive 4-åring i handen, utan även för själva färgexplotionen i denna Disney-Pixar-värld med matchande firrar.


Ibland blev man innesluten av ett spiggtim som följde alla våra rörelser som en gigantisk barbapapa i silver. I nästa stund svischade tropiska fiskar i alla dess färger förbi, svarta sylvassa sjöborrar med neonfärgade prickar i mitten låg inkilade mellan korallernas svampliknande utväxter i både skivlings- och Karl Johansform, detta ihop med det knastrande ljud korallrev ger ifrån sig fick oss att undra om det kanske just var någon magisk svamp vi fått i oss till frukost.

Denna snorkling var en av få upplevelser som faktiskt var bättre än de färgförstärkta bilder man ser i resebroschyrer. Men när några barracudor och ett gäng svarta bläckfiskar kom glidande tyckte Ethel att det fick räcka med intryck, och vi styrde kosan mot en kritvit strand där vi åt lunch.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar